Jessica Jay, o artistă plină de mister.

Nimeni nu știe sigur cine este vocea care cântă melodia “Casablanca”, ce a răsunat în vara anilor 1995 și 1996 în România.

Pe Internet nu există niciun videoclip în care să apară Jessica Jay.
Pe albumul “Broken Hearted Woman”, lansat în 1994 apare o fotografie cu o tânără blondă, însă aceasta pare să nu aibă nicio legătură cu interpreta, fiind cel mai probabil doar un fotomodel.

O jurnalistă de investigatie a demarat în 2008 o anchetă mai serioasă pe acest subiect, dar concluziile au rămas în continuare neclare. Nimeni nu știe cum arată, unde e acum și mai ales, de ce se ascunde?

Interesant mai este faptul că melodiile semnate Jessica Jay au trecut total neobservate în clasamentele muzicale europene, mai putin la noi, în Albania, Rusia și China. Probabil așa se explică și lipsa unui videoclip.

Pe YouTube, unde au apărut diverse montaje care contin piesa “Casablanca”, cei mai multi comentatori sunt fie români, bulgari, ruși ori din tări asiatice, adică cei care au avut de-a face cu melodia.

O variantă de luat în considerare ar fi aceea că Jessica Jay a fost un proiect muzical în care s-a folosit vocea unei soliste, care, dintr-un motiv oarecare, nu a ieșit niciodată în evidentă. Cel mai probabil, totuși, interpreta este de fapt o artistă italo-disco din anii 80’, Valerie Dore. Însă, o confirmare oficială, nu există.

Melodia „Casablanca“ a fost inspirată de filmul cu același titlu din anul 1942, cu Humphrey Bogart și Ingrid Bergman, considerat unul dintre cele mai bune filme din secolul al XX-lea.

Iar atmosfera creată la Festivalul Intencity 2022, pe aceasta piesă, rămâne de neuitat!

Marele HIT rămâne unul din momentele pline de nostagie, unic si fără egal în evenimentele și playlisturile, semnate djConte.

Piesa are o vibratie foarte înaltă iar publicul este senzational!

Multumesc.

 

Craiova, 26 August 2022/ INTENCITY Festival

www.djconte.ro