Iașiul devine cea mai mare petrecere retro în aer liber! Cea mai mare filă a istoriei muzicale  se rescrie în cel mai frumos oraș din România! Destinatia muzicală NUMĂRUL 1 a sfârșitului de vară! O lectie de istorie muzicală pentru cei care au lipsit de la ea! O „industrie” de calitate și o moștenire lăsată, pe care nicicând nu trebuie s-o pierdem! O călatorie muzicală între trecut și viitor, atât de actuală si prezentă!

Un IAȘI sonor, DJ și artiști, doua generatii și cele mai mare HITURI ale lor!

Povestea merge mai departe!

Cine a trăit vremea bairamurilor (ceaiurilor), a caselor (apartamentelor) „conspirative”, în care „se dădea video”, a discotecilor cu globuri confectionate din cioburi de oglindă și cu semafoare pe post de orgă de lumini, acela a aflat cu adevărat libertatea spiritului.

Atunci aveam benzina cartelată și se circula „cu sot și fără sot” (o duminică mașinile cu număr de înmatriculare par, o duminică cele cu număr impar). Acum circulăm liber, oricum și oriunde. Atunci stăteam din „creierii noptii” la coadă pentru lapte, carne, pâine, ulei și zahăr. Acum cumpărăm tot ce ne poftește inima, dacă ne permite portofelul.

Atunci aveam la televizor două ore de ode dedicate partidului și „conducătorului iubit”. Acum avem sute de posturi de televiziune cu program non-stop. Atunci copiii creșteau „cu cheia la gât”, jucându-se veseli în fata blocului. Acum stau în „after school” și fac teme până noaptea târziu. Atunci tinerii așteptau cu nerăbdare să se facă sâmbătă sau duminică, să meargă în discotecă pentru a-și face prieteni noi, pentru a dansa și pentru a se simti liberi.

DISKOteka Festival 2019 – Prima ediție

În Timișoara am creat cea mai mare discotecă din Europa, în cele 3 zile de festival fiind prezent cel mai numeros public la cel mai mare festival al muzicii retro din Europa. Am reușit să punem România pe harta celor mai mari festivaluri retro din lume încă de la prima editie. Dincolo de muzica care a marcat zeci de generatii, a fost un festival de momente emotionante și pline de surprize aduse chiar de artiștii care au dominat topurile muzicale în anii ’80 – ’90.

Cine nu a fredonat măcar o dată melodiile unor interpreti iubiti de toată lumea precum Snap! – „The Power”, Kaoma – „Lambada” sau Milli Vanilli – „Girl you know it’s true”? Cine nu și-a dorit să și poata vedea și asculta live pe acei artiști care, în anii ’80 și ‘90, cucereau inimile tuturor și ale căror refrene se auzeau pe frecventele tuturor posturilor de radio?

Retro înseamnă nostalgie, energie, nebunie, eliberare, culoare, trăire.

Aceia care simt și acum în nări mirosul „nechezolului”, sau al cafelei din cicoare, sau parfumul portocalelor pe care le luau în preajma sărbătorilor, după ce stăteau la cozi kilometrice, aceia se simt mereu tineri, indiferent de vârstă biologică pe care o au.

DISKOteka Festival își propune să reînvie povestea anilor plini de sentimente precum nostalgia, exuberanta și emotia primei iubiri, povestea anilor în care nu lipseau chefurile de apartament cu muzică în surdină, organizate când părintii lipseau de acasă.

Muzica Retro și Viata noastră au împreună O Poveste așa frumoasă!

Aranjează-te, ia cele mai COOL haine pe tine, și vino să ne cunoaștem!

TU ce generatie ești, spune-mi ce-ai ascultat, cum ai iubit, cum ai trăit? Diskoteka te face fericit!

DISKOteka – HIT the TOWN!

DISKOteka ești TU!

Te astept la Iasi pe 9 si 10 Septembrie!

http://www.radioiasi.ro/emisiuni/diminetile-noastre/interviu-dj-conte-organizator-diskoteka-festival-2023-la-buna-dimineata-cu-cristina-spinu-03-09-2023-foto/

 

Al vostru, Dj Conte.

www.diskoteka.ro