La multi ani, Nana! Prietenul nostru a făcut 54 de ani…

Nu este numele lui real, dar este un titlu de noblețe pe care l-a primit în Ghana. Acolo unde s-a născut.

Mai nimeni nu știe că prima oară când a urcat pe scenă se numea „MC Africa True” și dupa școală era DJ Darkman în cluburi underground. Artistul pe care il stiti voi astazi, nu a avut succes peste noapte. Din contră…

A reușit abia in momentul in care a avut curajul sa pună pe muzică și versuri, toată viața lui. Poveștile din copilărie din Ghana, relatia lui cu Dumnezeu, familia, rasismul, sau noua lume din Hamburg, orașul în care s-a mutat la 10 ani, luând de la zero tot ce știa despre oameni..

Pina la 10 ani a trăit in Africa de Vest, printre triburi amestecate cu orientări culturale diferite, cu moduri variate de viață, dar si o mulțime de grupuri etnice foarte puternice.

De la el stiu, despre această extraordinară cultură ghaneză care pune accent pe ospitalitate față de toți cei din societate, cu bune maniere în orice cadru, cu respect față de oricine și oricand. Din acest punct de vedere, Nana e unic.

Poate așa se explica, de ce EL este printre puținii artiști cu care am lucrat, care la concertele din Romania, abia așteaptă să coboare de pe scenă, să întâlnească oamenii, să cunoasca locul și traditiile, mai ales cele culinare. 😄🙏

Savureaza toată informația cu o fascinație incredibilă și își face foarte mulți prieteni. Pe care ii vizitează mereu, ii ține aproape .

Și…desi este un rapper veritabil, știe să rămână un tip modest, un om formidabil, cu un caracter aparte și mai ales un familist convins.

(E chiar interesant cum a reusit el să se adapteze în Germania.)

Ce ne unește? Muzica si copiii.
Și eu și el, iubim foarte mult copiii.
Îi povesteam cum Karina mea, e înnebunita dupa scenă, și e deja parte din evenimentele mele. In schimb copiii lui nu i-au îmbrățișat cariera, insă no problem, Nana e foarte impacat cu asta.

Fiul lui vrea să fie un jucător profesionist din NBA. Un puști tare ambitios. Iar fata, Aaliyah este vloggeriță, dar nu se laudă cu părintele celebru. De fapt nimeni nu stie că e fata lui. Fapt ce demonstrează că vrea să reușească prin forțele proprii.

Artistul îi urmărește pe amândoi îndeaproape ca un tată mândru și grijuliu ce este. Și mi-a promis că la urmatoarele evenimente îi va aduce și pe ei in Romania.

Cam asta voiam să vă povestesc. Sunt în masina in fața casei. Cam „lonely” asa…😎 Tocmai ce am ajuns acasă de la Brașov, unde am participat la un eveniment foarte frumos – „Multicultural Day” – și brusc mi-am adus aminte de ziua lui și de Ghana… Sigur ar fi vrut să fie și el acolo..

În România, Nana avut cel mai mare succes: 45 de săptâmâni în Top 100 Romania! Dintre care 21 de săptămâni a fost
Number 1. Este artistul străin care a stat cel mai mult în Romanian Top 100 /’90, cu acestă melodie. Cu doar o săptămână diferență era să fie egalat în același an de C-Block cu piesa Time Is Ticking Away.

Colaboram permanent cu o reală plăcere. Ultima oara ne-am văzut la Intencity la Craiova. Rămâne unul dintre artistii mei preferati. 🥹😊❤️

LA MULTI ANI, NANA! NANA DARKMAN!